Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кейк с лешници и малини

Постен кейк с лешници и малини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Постен кейк с лешници и малини3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Какао, малини и лешници...няма как да ни попречите да излапаме кейка !"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч., студена
  • малини - 150 г
  • лешници - 50 г печени
  • за глазура
  • малини - 150 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сухите съставки. Разбъркайте добре. Към тях прибавете течните и пак разбъркайте.

Прибавете малините и лешниците (едро смлени). Изсипете сместа в продълговата форма, покрита с хартия.

Печете на 180 градуса около 45 минути. Охладете и залейте кейка с глазурата, приготвена от сварените малини и захарта.

Сервирайте кекса с топка сладолед или заквасена сметана.

Постният кейк с лешници и малини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: