Начин на приготвяне
Е, тук отново не мога да се въздържа от написването на малък разказ.
Тия задушено-пържени картофи са много характерни за руската кухня, където ги наричат „жарени“ и ги готвят в чугунен тиган, който ние може да заменим с тефлонов, за да не залепват за дъното.
Та разказът е следният: Реших да гостя мъжа си с такива картофи, необичайни за българската кухня, но каквито правеше майка ми някога. И когато ги сложих на масата и той измърка: Ммм, много вкусно“, казах: „Тук може да има и малко пържен лук... И задушени гъбки...“, а той, докато примляскваше от удоволствие, отговори: „И ако им туриш отгоре и едни пържоли...“
И така... Картофите се обелват и се нарязват на пръчици. В тефлоновия тиган се слагаТ маслото и олиото да кипнат, плюс картофите, плюс солта. Отгоре – капакът. От време на време картофките просто се разбъркват, докато добият златиста коричка. Това е цялата философия.
Коментари