Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи соте»Картофи соте по кръчмарски

Картофи соте по кръчмарски

Картофи соте по кръчмарски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"И за да не ходите от кръчма в кръчма, за да търсите най-вкусните сотирани картофки, ние сме се погрижили да вземем рецептата за тях"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - пресен
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на парчета. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете за 5 минути. Извадете и изцедете добре.

В тиган разтопете кравето масло. Добавете картофите.

Изпържете до златисто, като пет минути преди да ги извадите добавете солта, чесъна на прах, черния пипер и розмарина.

Сервирайте в подходяща чиния, докато са топли.

* Картофите соте са подходяща гарнитура на всякакъв вид риба и меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: