Лесна домашна орехова торта

31/01/2016
Пламенова Кристин
отПламенова КристинПомощник Готвач151471
"Баба днес отвори Рецептурника от 1959 година произволно...За щастие разделът бе Торти и ето го крайният резултат "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 325
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 28 с.л.
  • пудра захар - 24 с.л.
  • масло - 2 пакетчета
  • орехи - 200 гр.
  • ванилова захар - 1 опаковка
  • бакпулвер - 20 г
  • ром - 1 с.л.
  • за крема
  • кремa сирене - 175 г Филаделфия
  • пудра захар - 150 г
  • сметана - 150 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и добавяме захарта. Разбиваме отново. Добавяме бакпулвера, захарта и рома. Отново разбиваме и постепенно добавяме брашното.

Когато брашното се разтвори, добавяме смлените орехи и разбъркваме. Сипваме сместа в намаслена тава и покриваме с хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

За крема разбиваме крема сиренето добре и прибавяме пудрата захар. Разбиваме сметаната.

Добавяме сиренето и бъркаме с лъжица. Когато сладкишът се охлади, трябва да го разрежем на два блата.

Намазваме долния блат с крема и слагаме другия отгоре. Поръсваме с орехови стърготини.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Таня Левенова
да бе от 59година-тогава само филаделфия са яли в тортите и това масло кога се слага-мен ме разнищиха за една рецепта за торта от въпроси а тука,гледам я карат през просото..
9
0
Милена
Милена
27.03.2016 15:19
Извинявайте, но маслото кога и къде се слага? Все пак в продуктите пише, че има 2 пакететчета масло....
Благодаря предварително! :)
14
0

Виж всички коментари или напиши такъв