Начин на приготвяне
Продуктите за блатовете се смесват и разбиват до получаването на хомогенна смес. Разделям на две части сместа и пека отделни блатове в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Докато блатовете се пекат, приготвям крема.
Разбивам яйцата и захарта отделно, прибавям брашното и ванилията и малко мляко, за да стане на рядка каша.
Останалото мляко от почти 1 литър го слагам да заври и чак когато заври прибавям кашата на тънка струя да стане на по-гъсто кремче.
Аз отделих белтъците и още 1/2 чаша захар ги разбих на сняг. Като се охлади кремът, ги прибавих и бърках с шпатула. Става по-пухкав кремът.
Ако искате, може да сиропирате блатовете за сочност. После редувате блат и крем.
Украсата на ореховата торта е със смлени орехи, но може и друга. Готовата торта трябва да отлежи поне няколко часа в хладилник, преди поднасяне.
Източник на тази вкусна селска орехова торта: Невена Добрева от Кулинарна мрежа
Коментари