Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Кебап по малкотърновски

Кебап по малкотърновски

тинтин
Новак
36821
Кебап по малкотърновски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • лук - 6 гл.
  • картофи - 6 бр.
  • пипер - 5 бр. печен
  • гъби - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 300 мл.
  • чесън - 1 гл.
  • олио - 100 мл.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 + 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • чубрица
  • магданоз
  • копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на хапки се задушава в 3/4 от олиото и малко вода заедно с лука, нарязан на ситно и половината от доматения сок, докато се изпари водата.

Прибавят се брашното, червения пипер, малко топла вода, черния пипер и чесъна. Ястието се посолява и се пече във фурната на 180 градуса, докато омекне месото.

Нарязаните на дребно картофи прибавяме към ястието заедно с гъбите и пипера също нарязани. Малко по-късно добавяме и останалия доматен сок, чубрицата и копъра. Слагаме чесъна обелен на скилидки.

Печем ястието още 15 минути. При сервиране поръсваме с магданоз нарязан на ситно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анастасия Плачкова
Анастасия Плачкова
Не ми прилича на Малкотърновска гозба.Аз познавам кухнята им. Иначе това ядене е много вкусно.
04.11.2013 10:47