Унгарски сладкиш с извара

02/02/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 448
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното със захарта и бакпулвера. Прибавяме омекналото масло и претриваме всичко на трохи, като това може да стане с ръце, може и с пресата за картофи.

Сега пригответе плънката. Смесваме изварата, яйцата, чашата захар и ванилията. Добре е изварата да е с масленост 9%. Броят на яйцата зависи от големината и консистенцията на изварата. Плънката не бива да е твърде течна.

Започваме да оформяме сладкиша. Във форма с диаметър 26-28 см застиламе дъното с хартия за печене и слагаме една трета от маслено-брашнената смес. Изглаждаме.

Разстиламе отгоре половината плънка от извара. Така редуваме тесто/плънка, като завършваме с тесто. Слагаме сладкиша да се изпече в загрята фурна. Печем 50-60 минути на 180 градуса. Проверяваме дали е готов с дървено шишче или клечка за зъби.

Докато сладкишът се пече, приготвяме глазурата или заливката. За целта смесваме сметаната с кондензираното мляко. Около 5 минути преди края на печенето разтапяме шоколада.

Изваждаме горещия сладкиш от фурната и го заливаме със сместа от сметана и кондензирано мляко. Отгоре на тънка струя хаотично нанасяме шоколада.

Можем да го правим с шприц или с лъжица. След това с нож или дървено шишче изтегляме от шоколада различни шарки. Охлаждаме сладкиша и го изваждаме от формата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар