Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Печени шницели от картофи

Печени шницели от картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Печени шницели от картофи
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Имаме едно супер предложение за всички, които не си падат по пържените неща - супер вкусни шницели на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • сол
  • магданоз
  • олио
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. За да изстинат по-бързо, след като се свалят от котлона, горещата вода веднага се заменя със студена и няколко минути по-късно се обелват.

Намачкват се и се смесват с 1 яйце, сиренето, магданоза и малко сол. Всичко се разбърква добре. Сместа се оставя в хладилника да стегне и когато е напълно студена, с ръце се оформят шницели.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. В купичка се разбива другото яйце.

Когато са подредени в тавата, шницелите се поръсват отгоре с брашно и се намазват с яйцето. Върху всеки шницел се капва по малко олио. Пекат се до готовност в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Гарнирах с млечен сос, станаха превъзходни!
02.02.2016 14:09
1