Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пълнено брюкселско зеле с пуешко

Пълнено брюкселско зеле с пуешко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнено брюкселско зеле с пуешко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Здравословно и диетично Погрижете се за талията и си сгответе едно вкусно и разтоварващо ястие"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. червени
  • пуешки гърди - 300 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • копър - ½ връзка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • чери домати - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме брюкселското зеле и го бланшираме за 2-3 минути във вряща подсолена вода.

Изцеждаме го от водата и с помощта на лъжица отстраняваме вътрешната му част.

Загряваме зехтина и в него запържваме лука, нарязан на ситно, добавяме смлените пуешки гърди, ориза, едната чушка, нарязана на ситно, и овкусяваме с подправките.

Запържваме и оставяме сместа да изстине. С тази смес пълним брюкселското зеле.

С останалото от сместа за пълнене правим канапе в намаслена тава и отгоре редим зеленцата, като поставяме между тях и нарязани чери домати, поливаме в доматеното пюре, размито с вода. Отгоре поръсваме с другата чушка, нарязана на ситно.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

Изваждаме от фурната и поръсваме със ситно нарязан копър.

Пълненото брюкселско зеле с пуешко е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: