Начин на приготвяне
Захарта се разбива с яйцата до побеляване. Прибавете олиото и горещото мляко, след това брашното, което е предварително пресято с бакпулвера. Сместа се разделя на две части.
В едната част се изсипват накиснатите в уиски стафиди и ванилената захар.
Изсипете сместа в намазнена форма за кекс и поръсете добре с какао. Към втората част от сместа се прибавя разтопения шоколад с 2 с.л. какао и около 25 г от маслото.
Изсипете тази смес към първата и печете кекса в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Размекнатото масло се разбива с пудра захар.
Карамелизирайте 4 с.л. захар и към нея добавете 1 с.л. млкяко и вода, за да не може карамелът да се втвърди. Охладеният кекс се залива с маслената глазура, след това с горещ карамел.