Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните по дължина на тънки филийки и ги посолете. Оставете ги за поне 30 минути в цедка да се отцеди горчивия им сок, след което ги изплакнете обилно със студена вода.
Поставете ги на кухненска хартия да се подсушат. Загрейте олио в тиган и ги сложете да се изпържат до златисто от двете страни.
Патладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете.
Подправете със сол и оцет и поръсете с нарязан магданоз.
За любителите на пикантния вкус много подходящо е лютото чушле, нарежете го на ситно и разбъркайте.
Оставете в хладилник да се охлади и консумирайте с удоволствие.
Коментари