Патладжани с чесън

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Патладжани с чесън
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусната храна и приятната компания са онези неща, които създават скъпи спомени"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • олио - за пържене
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина на тънки филийки и ги посолете. Оставете ги за поне 30 минути в цедка да се отцеди горчивия им сок, след което ги изплакнете обилно със студена вода.

Поставете ги на кухненска хартия да се подсушат. Загрейте олио в тиган и ги сложете да се изпържат до златисто от двете страни.

Патладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете.

Подправете със сол и оцет и поръсете с нарязан магданоз.

За любителите на пикантния вкус много подходящо е лютото чушле, нарежете го на ситно и разбъркайте.

Оставете в хладилник да се охлади и консумирайте с удоволствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Няма нищо по-хубаво от патладжан с чесън! Но само да му дойде сезона на патладжана, защото тогава е още по-вкусен!
03.02.2016 17:23
5