Начин на приготвяне
Смесваме първите 5 продукта и по желание може да добавим и яйцето. Разбъркваме добре и покриваме с кърпа.
Оставяме сместа на топло да втаса за час. Когато удвои обема си, сгрейте в тенджера достатъчно олио, така че лукумадесите да плуват.
С помощта на две лъжици, оформяме топченца и пускаме в горещата мазнина.
Готовите лукумадес отцеждаме на кухненска хартия от излишната мазнина.
Поднасяме топли, гарнирани с пудра захар, мед, канела, орехи или по избор.
Забeлежка: Внимавайте с олиото да не е много силно, бързо изгарят. Ако е слабо, киснат и се напояват с мазнина. Някой от оформените правилно лукумадес се обръщаха сами! Аз гарнирах с карамелени ябълки, пудра захар и орехи.