Лукумадес

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436521
Лукумадес
Снимка: Мартина Тракова
4 / 5
03/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Днес ще споделим тези невероятно вкусни и пухкави бухтички с вас, по оригинална гръцка рецепта и приготвени с много любов и мерак от нашата топ кулинарка Марина"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 пак. суха (7 гр)
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 - 3 шипки
  • яйца - 1 бр.(може и да не се сложи)
  • олио - за пържене
  • за гарниране
  • мед
  • орехи
  • канела
  • ябълки - карамелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме първите 5 продукта и по желание може да добавим и яйцето. Разбъркваме добре и покриваме с кърпа.

Оставяме сместа на топло да втаса за час. Когато удвои обема си, сгрейте в тенджера достатъчно олио, така че лукумадесите да плуват.

С помощта на две лъжици, оформяме топченца и пускаме в горещата мазнина.

Готовите лукумадес отцеждаме на кухненска хартия от излишната мазнина.

Поднасяме топли, гарнирани с пудра захар, мед, канела, орехи или по избор.

Забeлежка: Внимавайте с олиото да не е много силно, бързо изгарят. Ако е слабо, киснат и се напояват с мазнина. Някой от оформените правилно лукумадес се обръщаха сами! Аз гарнирах с карамелени ябълки, пудра захар и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: