Начин на приготвяне
Маята се разтваря заедно със захарта в топлата вода.
Брашното се пресява и се прави кладенче. В него се поставят маята, солта, олиото и оцета. Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да втаса.
Ако решите да замесите тестото от вечерта и сутринта да пържите мекиците, го поставете в хладилник, покрито със стреч фолио. На сутринта го извадете 15-20 минути преди да пържите мекиците.
След като тестото е втасало, от него се късат малки топки тесто, които се разтеглят с пръсти, като в средата с изтъняват.
Мекиците се пържат в маслена баня на силен огън.
Изваждат се от мазнината върху кухненска хартия.
Да ви е вкусно! Класическите мекици от едно време са готови.
Научи също как да не стават мазни мекиците или как да си приготвиш най-вкусните мекици със сирене.
Коментари