Пиле с разкошен сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиле с разкошен сос
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Още се чудите какво да си приготвите? Това пиле в сос е точната рецепта. Ние започнахме вече да се облизваме..."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • бяло вино - 200 мл
  • майонеза - 200 г
  • пилешки бульон - 300 мл
  • лук - 3 глави
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1с.л.
  • чесън - 1скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешкото месо. Ако ползвате цяло пиле, го нарежете на парчета. В случая аз използвах бутчета. Подсушете ги с домакинска хартия.

Загрейте в дълбока тенджера олиото и маслото. Сложете в нея месото и запържете до златисто от всички страни.

Обелете и нарежете лука на полумесеци и го добавете към позапърженото пиле.

Разбъркайте и гответе няколко минути до омекване на лука. Намалете котлона на средна температура, налейте бульона и сложете капака.

Задушавайте около 20мин. За тази рецепта ползвайте качествено и хубаво бяло вино, определено вкуса си заслужава.

Смесете майонезата и виното, за по-лесно аз ги слагам в буркан, завинтвам с капачката и го раздрусвам с ръка, така че двата продукта да се смесят. Получава се хомогенна смес.

Отворете капака и изсипете винено-майонезената смес при пилето и лука, разбъркайте и добавете нарязано на ситно скилидка чесън, щипка мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте добре и гответе на умерена температура още 15 мин.

В началото сосът е по-воднист, но при периодично разбъркване алкохолът и водата се изпарява и ще видите как започва да се посгъстява.

Изключете котлона и поръсете с магданоз. Тази рецепта може да се приготви и със заешко месо, процедурата е същата. Сосът е изключително вкусен, горещо препоръчвам да опитате!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за пиле в сос като класическото пиле фрикасе или пилето със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
531
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ина
Ина
Месото трябва ли да се свари преди да се запържи?
04.02.2016 12:40
6
1
2
Покажи всички подкоментари
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Ще пробвам,точно заради разкошния сос.Виното наистина дава един друг вкус на ястието.
03.02.2016 23:27
6
Елена
Елена
Звучи добре, ще опитам.
03.02.2016 22:28
12
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Моите уважения,всеки има право на мнение.
Когато опитате и пробвате рецептата ми,тогава може да коментирате дали съм "разсипала продуктите"
03.02.2016 22:17
33
1
2
Покажи всички подкоментари
никнай
никнай
Ако това е рецепта за повръщано е супер ....
Чедо само си разсипала продуктите.
03.02.2016 22:08
11
63