Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилешкото месо. Ако ползвате цяло пиле, го нарежете на парчета. В случая аз използвах бутчета. Подсушете ги с домакинска хартия.
Загрейте в дълбока тенджера олиото и маслото. Сложете в нея месото и запържете до златисто от всички страни.
Обелете и нарежете лука на полумесеци и го добавете към позапърженото пиле.
Разбъркайте и гответе няколко минути до омекване на лука. Намалете котлона на средна температура, налейте бульона и сложете капака.
Задушавайте около 20мин. За тази рецепта ползвайте качествено и хубаво бяло вино, определено вкуса си заслужава.
Смесете майонезата и виното, за по-лесно аз ги слагам в буркан, завинтвам с капачката и го раздрусвам с ръка, така че двата продукта да се смесят. Получава се хомогенна смес.
Отворете капака и изсипете винено-майонезената смес при пилето и лука, разбъркайте и добавете нарязано на ситно скилидка чесън, щипка мащерка, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте добре и гответе на умерена температура още 15 мин.
В началото сосът е по-воднист, но при периодично разбъркване алкохолът и водата се изпарява и ще видите как започва да се посгъстява.
Изключете котлона и поръсете с магданоз. Тази рецепта може да се приготви и със заешко месо, процедурата е същата. Сосът е изключително вкусен, горещо препоръчвам да опитате!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за пиле в сос като класическото пиле фрикасе или пилето със сметана.
Коментари
Когато опитате и пробвате рецептата ми,тогава може да коментирате дали съм "разсипала продуктите"
Чедо само си разсипала продуктите.