Начин на приготвяне
В кръгла тавичка с диаметър 22- 23 см или продълговата с дължина около 22 см и ширина 12-15 см се карамелизира захарта и се разстила по стените на съда.
В купа се разбиват трите яйца на пяна, след което се добавят кондензираното мляко, кокосовото мляко, кокосовите стърготини и ванилията. Разбърква се добре и се изсипва в тавичката върху карамела.
Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна, на водна баня около час или докато по краищата е стегнат, а средата се тресе леко, както при чийзкейковете с печене.
Охлажда се много добре и едва тогава се обръща в подходяща чиния, като първо се прокарва нож леко между ръбовете на крема и тавичката.
Крем карамелът се реже на парчета и се сервира със сладолед или бита сметана.
Кокосовият флан е готов.
Коментари