Начин на приготвяне
Ето я и небезизвестната бърза и много евтина и много вкусна торта. Става за гости и ей така за сладичко.
Единия литър мляко заедно със захарта се поставят на котлона да заврят или почти заврят както аз правя.
В останалите 200 милилитра прясно мляко разтварям пудингите, които после прибавям на струйка до сгъстяване като боза крем. Затова и слагам повече мляко от препоръчаното на опаковките, за да остане по-рядък кремът.
В тавичка с подвижен ринг разстилам на дъното част от пандишпанените изрезки в моя случай са какаови, но има и бели. Гледам да са равномерно и да не са и твърде много за да не стане суха тортата. Колкото да покрият дъното.
С половината готов крем заливам и върху него се нарязват бананите и се начупва шоколадът. След това покриваме отново с изрезките и заливаме с останалия крем.
Тортата е хубаво да престои поне докато изстине, а най-добре една вечер в хладилника.
Това са торти, с които може да експериментирате безкрайно. С различни видове кремове. Дори и домашни.
Аз съм я правила и със домашен мус крем и стана много вкусна. Когато нямате възможност може и без бананите и шоколадът. Затова е и сиромашка. Има цяла статия в сайта за този вид торти. Само фантазия да имаш и желание, разбира се.
Сиромашката торта е готова.
Коментари