Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле в плик с гъби и зеленчуци

Печено пиле в плик с гъби и зеленчуци

Печено пиле в плик с гъби и зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Понякога по-семплите и изчистени рецепти дават много по-добри резултати"

Необходими Продукти

  • пиле - 1300 г
  • броколи - 1/2 глава, романеско
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилето. Обелете и нарежете зеленчуците на подходящи парчета.

Измийте и обелете гъбите. Нарежете ги на филийки. Сложете в плик за печене част от зеленчуците, сложете пилете, овкусете със сол е червен пипер.

Добавете маслото и останалата част от зеленчуците. Вържете плика и го сложете в тава във фурната.

Печете за около 40-45 мин. на 220 градуса. Ако искате пилето да стане препечено, разкъсайте плика и допечете от двете страни до златисто.

Поръсете с пресен розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Аз допичам без плик, за да стане хрупкаво.
17.05.2016 12:05
Албена Асенова
Албена Асенова
Плика се пробива и не изтичат сосовете.
17.05.2016 11:13
1
simeon
simeon
Надупчете плика с топлийка преди да сложите пилето във Фурна .
17.05.2016 10:19
2
1
Покажи всички подкоментари
Zaxarinka Kirilova
Zaxarinka Kirilova
Супер .. много добре изглежда .
06.02.2016 17:58
1