Начин на приготвяне
Сложете маята и захарта с малко топла вода да шупне. Пресейте брашното и смесете със солта. Направете кладенче и добавете разбитите яйца с киселото мляко и оцета.
Вложете шупналата мая и прясното мляко, измесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса до удвояване на обема. Тестото разделете на 2 части.
Всяка от тях се разточва на тънка кора. С помощта на чаша от тях се изрязват кръгчета. Поставете 3 кръгчета едно под друго, като леко ги застъпвате. Разрежете през половината.
Във всяка част сложете парче салам и кашкавал, завийте на рулце, подредете по две рулца във намаслена формичка (използвах такива за мъфини ).
Намажете с жълтъка, оставете да втаса за 20 мин. Печете за 25 - 30 мин. Намажете готовите хлебчета с масло и ги завийте с чиста кърпа.