Картофена баница с пълнозърнести кори

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
73
337
168
241
1
05/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо924
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде, добавят се 3 с.л. олио, солта, чубрицата и стритият сух джоджен (гьозум), 1 ч.ч вода и се задушават до полуготовност-трябва да останат леко хрупкави.

Когато сместа изстине, към нея се добавят 2 яйца, натрошеното сирене и 1 к.ч. прясно мляко и се разбърква добре.

Отмерва се 1 к.ч. олио и с част от него се намазнява дъното на тава. Нареждат се пълнозърнести кори на два пласта, поръсва се малко олио и част от плънката.

Пак се нареждат кори на един ред, олио и плънка и така, докато свършат корите-за най-отгоре те трябва да са отново на два реда и се намазва с останалата мазнина.

Баницата се залива с 1 яйце разбито с 1 к.ч. прясно мляко, нарязва се на парчета и се пече като обикновена баница на 200 градуса. Когато е готова, се напръсква с вода и се завива с кърпа за двадесетина минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар