Хек пане на фурна

05/02/2016
"Дори и да не сте големи любители на рибата, този паниран хек ще ви хареса, гарантирано от Готвач.БГ "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 480
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата170
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • хек - около 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • сол
  • олио - за намазване на тавата
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете рибата, почистете я и я посолете със сол. Оставете рибата да си поеме от солта.

Разбийте яйцата. Потопете всяко парче в яйцето, след това в брашното и отново в яйцето.

На дъното на тава, сложете лист домакинска хартия, поръсете с олио и наредете парчетата риба.

Изечете рибата до златисто. Поръсете я с млян черен пипер.

Поднесете с подходяща салата или гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#248023
Страхотно се получи! Не очаквахме...
2
0
Веселина Константинова
Рибата става чудесно! Използва се по-малко мазнина.
1
0