Начин на приготвяне
Направете всеки блат поотделно /трябва да са общо три/. Отделете белтъците и ги разбийте със захарта. Прибавете жълтъците един по един. Добавете олиото и пресятото брашно с какаото, като вече бъркате на ръка с бъркалка.
Печете на 180 градуса, около 15-20 минути. Така направете и другите два блата. Оставете ги да се охладят. Натрошете лешниците на едро и ги запечете за кратко.
След това разтопете на водна баня белия шоколад и го прехвърлете при готовите лешници. Изсипете ги в чиния и оставете във фризера да се охладят за малко. След това натрошете на парченца.
Сметаната разбийте с пудрата захар и към нея вложете разтопения шоколад. Размесете всичко хубаво.
Отделно сварете какаото със захар и го оставете да се охлади. Поставете единия блат в ринг.
Сиропирайте го с какаото, покрийте с течен шоколад. Поръсете с парченца лешници и бял шоколад, както и натрошените пурички с кайсиев пълнеж. Разположете отгоре втория блат.
Напоете го с какаото и изсипете крема, загладете добре и покрийте с третият блат (сиропирайте и него).
Така сглобената торта приберете в хладилника за няколко часа. Освободете от ринга, преместете внимателно тортата върху подходящ поднос. Намажете я с разбита сметана.
Украсете шоколадовата торта по ваше желание с пурички, шоколадови топчета и т.н.
Домашната торта Фереро роше е готова.