Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Тригуни с бутер тесто

Тригуни с бутер тесто

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Тригуни с бутер тесто
Снимка: Лидия - Гери
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Един от класическите ретро сладкиши, който се приготвя толкова лесно.."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет /375 грама/
  • захар - 1. 5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се нарязва на квадрати и се прегъва, за да се образуват триъгълници.

Пекат се на 180 градуса до готовност. Сиропът се приготвя, като се кипва водата със захарта и ванилията.

Изстиналите тригуни се заливат с топлия сироп.

Тригунитес бутер тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Битер=масло
Маслото е в самото тесто
01.06.2024 08:21
1
Анонимен
Анонимен
Мария Георгиева

А масло?
24.11.2023 20:36
1
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Толкова лесни и вкусни
06.02.2016 15:42
3
1
Моника
Моника
Ммм... Любимите ми тригуни, страшно вкусни
05.02.2016 16:07
2
1