Зелеви сарми на фурна

АнонименАнонимен
Помощник Готвач
93
104
79
1
05/02/2016
"Приемаме всякакви покани за обяд, в които се обещава да ни нагостите със сочни зелеви сарми на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 747
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява, но не напълно. След като е полусварен, към него се добавя куркумата. Лукът и чесънът се настъргват на ситно.

Каймата се овкусява с кимиона, черния пипер, чубрицата и солта. В тиган с нагорещена мазнина, се слагат лукът и чесънът. Към тях се добавя и каймата, която се разронва с помощта на вилица.

Когато лукът, чесънът и каймата са се позапържили леко, се добавя полусвареният и овкусен ориз. Разбъркайте плънката за около 1-2 минути и махнете от котлона.

Накрая добавете нарязан на ситно магданоз. Разпределете получената плънка върху зелевите листа, така че да можете да ги завиете след това.

Подредете завитите сарми със сгънатата част надолу в намазана с олио тава. Залейте ги с 1 ч.ч. вода и ги сложете във фурната да се пекат на 180 градуса. За да не засъхват сармичките, периодично ги поливайте с получилото се сосче.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар