Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с праз, кисело зеле и кайма

Лучник с праз, кисело зеле и кайма

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Лучник с праз, кисело зеле и кайма
Снимка: Потребител#165452
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Някой път ще ви разкажем историята как опитахме за първи път от този лучник, а засега му се насладете!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 - 600 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче жива или 1 пакетче суха(7 г)
  • за плънката
  • праз - 4 стръка
  • кайма - 200 г
  • кисело зеле - 300 г
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва и се задушава в олиото с малко черен пипер, след това се добавят 150-200 г кайма и се запържва. Накрая се добавя и киселото зеле, което предварително е задушено до омекване и отцедено от водата.

Минутка преди оттегляне на плънката от огъня се добавя една чаена лъжичка червен пипер. Плънката се оставя леко да се охлади, преди да се сложи в лучника.

От продуктите за тестото се замесва меко тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си. След това се разделя на две. Едната топка е по-голяма от другата.

Тя се разточва на кора, която се поставя на дъното на намазнена тавичка с диаметър 22 см и краищата се изтеглят нагоре, за да се получи бордюр.

Слага се плънката, покрива се с кора, направена от втората топка и краищата се защипват с краищата на долната кора. Намазва се с олио и се пече в предварително загрята фурна, на 210-220 градуса до готовност (за около 30-40 минути), според фурната. Когато е готов, се намазва с вода и се завива с кърпа за 10-15 минути, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ооо,непременно ще го пробвам :)
06.02.2016 15:01
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Това е изненада за мен.Правила съм го или със лук или със зеле,но заедно не
06.02.2016 10:36
1
1
Покажи всички подкоментари