Начин на приготвяне
Измийте ориза и го накиснете в чиста вода за около 30 мин. Изплакнете ориза и го сложете да се свари.
Готовия ориз отстранете от котлона и покрийте с кърпа, докато изстине. Охладения ориз овкусете със сол и оризов оцет. Бъркайте с дървена лъжица.
Нарежете краставицата на фини лентички с помощта на картофобелачка. Настържете авокадото на тънки филийки, а рулцата - на ивички.
Разстелете рогозка за суши. Сложете един лист от водорасли с лъскавата страна към рогозката.
Разстелете тънък слой ориз, отгоре наредете лентички краставичка или авокадо, добавете пръчици от рулцата от раци. С помощта на рогозката навийте на руло.
Нарежете на парченца с нож, предварително потопен във вода. Сервирайте сушито със сос Терияки.
Домашното суши с рулца от раци е готово.