Начин на приготвяне
Първо сваряваме ориза спрямо описанието на опаковката. След като оризът е сварен и поизстинал прибавяме оризовата смес, която е направена предварително, като разбъркваме оризовия оцет със захарта и солта. Разбъркваме ориза хубаво.
Режем всички продуктите на ленти - рибата, авокадото, краставицата, рулцата от раци и сиренето. Хубаво е да имате дървена постелка - бамбуково килимче, на което да сложим един лист нори.
Върху него слагаме ориз и притискаме леко. Отгоре на ориза слагаме от сиренето и по избор правим пълнежа на рулото. Можем да направим различни видове суши, като комбинираме по различен начин продуктите.
Завиваме внимателно суши рулото, като притискаме с бамбуковото килимче. Притискаме рулото и го режем на дебели парчета.
Когато правим суши само с основа от ориз поръсваме със сусам и мак и след това слагаме другите продукти.
Готовите суши рулца се сервират със соев сос и по желание може и с уасаби.