Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Сирене по тракийски

Сирене по тракийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сирене по тракийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Време е за една класическа и много хубава рецепта за сирене по тракийски"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • колбас - 200 г луканка
  • гъби - 250 г, по желание
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте магданоза и лука, гъбите и доматите нарежете на филийки и сиренето на плочки. Сипете мазнина на дъното на гювече и сложете част от лука. След това подредете ред сирене, ред гъби, ред домат, останалия лук, плочка кашкавал (100 г) и поръсете с магданоз и чубрица.

Отгоре наредете нарязаната на парчета луканка. Сложете сиренето по тракийски да се пече за 15-20 минути в силна фурна. След това махнете капака, наръсете с останалия настърган кашкавал, чукнете яйцата и доопечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
510
45
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Калинов
Калинов
Никакво сирене по тракийски не е това,някакъв вариант на гювече
20.01.2016 23:44
2
Trak
Trak
Кое му е тракийското в тази рецепта? Барем да се провикне готвача: Иежте!
28.01.2015 06:57