Начин на приготвяне
Каймата се сипва в голяма купа, добавя се нарязан лук, магданоз, чубрица, кимион, яйце и сол. Разбърква се добре, прибавяме нарязани кисели краставички на кубчета.
Миксът от грах и моркови се бланшира за 7 минути, отцежда се и добавяме в каймата. Накрая добавяме прясното мляко с разбърканата сода за хляб и брашното, разбърква се много добре с вилица. Намазва се форма за кекс с олио и поръсваме с галета, отгоре се разпределя каймата като венец.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 50 минути, изважда се и прехвърлям в тава върху хартия за печене.
Кексът се поръсва с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се запече.
Декорира се с кръгчета кисели краставички, стрък магданоз и кубчета морков.
Сервираме с картофена салата и чаша домашно вино. Весели празници с тази вкусотия и наздраве!