Начин на приготвяне
Към разбитите яйца прибавете захарта и бийте до стопяването й.
Сложете още млякото със содата, брашното, размекнатото масло, ванилията и бъркайте старателно до хомогенност.
Изсипете тестото в тавичка, застлана с хартия и изпечете блат.
Сварете сироп от водата и захарта и залейте изстиналия блат.
Разбийте крема по указания на пакета начин и покрийте с него блата.
Нарежете пъпеша и прасковата на филийки и подредете парчетата върху блата.
След това желатинът трябва да се накисне в студена вода. Към него се прибавя 1/2 ч.ч. от захарния сироп.
Покрийте плодовете с желатиновата смес и оставете плодовия сладкиш за 2-3 часа на хладно място.
Летният сладкиш с пъпеш е готов.
Коментари