Летен сладкиш с пъпеш

07/02/2016
"Когато кулинарите са художници по душа, сладкишите им са истинско произведение на изкуството "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 348
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите яйца, прибавете захарта и бийте до стопяването й. Сложете още млякото със содата, брашното, размекнатото масло, ванилията и бъркайте старателно до хомогенност.

Изсипете тестото в тавичка, застлана с хартия и изпечете блат. Сваретесироп от водата и захарта и залейте изстиналия блат. Разбийте крема по указания на пакета начин и покрийте с него блата.

Нарежете пъпеша и прасковата на филийки и подредете парчетата върху блата. След това желатинът трябва да се накисне в студена вода. Към него се прибавя 1 к.ч. от захарния сироп.

Покрийте плодовете с желатиновата смес и оставете десерта за 2-3 часа на хладно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Renkata
Renkata
09.02.2016 10:45
Много добро!
1
0
Марина
Марина
07.02.2016 10:10
Страхотна комбинация от пъпеш и праскови. Доста е съблазнителен сладкиша и при всички положения ароматен :)
3
0