Начин на приготвяне
В купа за разбиване смесваме заквасената сметана, маслото, разбитите яйца, бакпулвера, захарта и солта.
Разбиваме добре и добавяме брашното, разбъркваме добре продуктите.
Добавяме настъргания пъпеш към тестото и отново разбъркваме.
Ябълките нарязваме на филийки, добавяме ги към тестото и сипваме канелата.
Разбъркваме добре и сипваме получената смес в добре намазнена тавичка.
Слагаме отгоре малини и печем на 190°C за около 1 час, като проверяваме уникалния плодов сладкиш с клечка за зъби.
Готовия сладкиш с ябълки оставяме да си охлади.
Украсяваме сладкиша с пъпеш и ябълки, както е на снимката или по ваше желание.