Копривена супа

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
Копривена супа
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6ВИДЕО
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Ароматна копривена супа, която е най-вкусна напролет и ... когато я приготвим ние"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива и попарва за няколко минути във вряла вода. Отцежда се и се нарязва.

В тенджера се слага 3 л вода, добавя се зеленчуковото бульонче и се оставя да кипне.

Маслото и зехтинът се загряват в тиган, слагат се двата вида лук и се запържват за кратко. Към тях се добавя копривата, след минутка и брашното с червения пипер.

Всичко се разбърква, добавя се един черпак от врящия вече бульон, след което всичко се изсипва в тенджерата.

Оризът се измива със студена вода и се добавя, подправя се със сол и черен пипер. Всичко се вари на средна температура до готовност на ориза.

Супата се отстранява от котлона и се приготвя застройката. Яйцето се разбива с киселото мляко и при непрекъснато бъркане към тях се добавя по малко от бульона. Застройката се прибавя към супата, разбърква се и се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: