Кюфтета яхния с праз

Кюфтета яхния с праз
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Разбира се, че ще си сипете поне две порции от тази яхния с кюфтенца - така е редно"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г с подправки
  • гъби - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • лук - 2 глави
  • доматен концентрат - 4 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - сух
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в сгорещеното олио нарязаните на ситно праз и лук. Добавете гъбите и червения пипер и запържете, като бъркате.

Направете кюфтенцата и ги наредете върху запържената плънка. Добавете доматения концентрат, солта и леко разбъркайте.

Налейте 2 ч.ч. топла вода и оставете ястието да ври на бавен огън, като разбърквате от време на време.

Преди да свалите ястието от котлона, добавете брашното, разбито с малко вода.

Разбъркайте и оставете още около 5 минути. Поръсете яхнията със сух магданоз и черен пипер.

Кюфтетата яхния с праз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Александров
Стоян Александров
Не е лоша рецептата, макар че кюфтаците ги обичам по сухички, като мезенце за бирата
09.02.2016 15:23
1
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Хареса ми идеята за за яхния с праз. По принцип правя с кромид, но тъй като много обичам праз, сега ще я сготвя така.
08.02.2016 14:36
1