Пиле с мед и чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
16/05/2011
"Всеки може да изпече пиле, но можете ли да приготвите толкова ароматно пиле? Елате, ще ви научим как "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 190
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги, посолете и ги намачкайте с масло, накълцан магданоз, къри, малко черен пипер и чесън на прах на пюре. Почистете пилето и напълнете с част от пюрето вътрешността му.

Сложете го в намазнена тава с 1/2 ч.ч. гореща вода, намажете го леко с масло и покрийте с алуминиево фолио. Сложете да се пече в умерена фурна за час. 20 минути преди да е готово го извадете. Счукайте чесъна с малко сол, добавете черен пипер и внимателно го смесете с меда и зехтина.

Намажете добре цялото пиле и го върнете да се запече до образуването на апетитна коричка. Оставете пилето в изключена фурна, но внимавайте да не загори. Поднесете с останалата част от пюрето.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар