Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Ароматно свинско с чубрица и гъби

Ароматно свинско с чубрица и гъби

Ароматно свинско с чубрица и гъби
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Една уникална рецепта за крехко и сочно свинско месце с гъбки и моркови. Разбира се, приготвено по балкански с ароматна чубрица!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г с кост
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • чубрица - 1 ч.л. + 4 - 5 стръкчета (балканска)
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд за печене налейте олиото и добавете 1/2 ч.ч. вода.

Сложете месото, предварително овкусено със сол. Поръсете го с балканска чубрица.

Наредете от двете страни на месото, гъбите, нарязаните моркови и лук. Похлупете съда с капак и печете около 40 мин.

Махнете капака и допечете до златисто.

Поднесете печеното свинско, гарнирано със стръкчета балканска чубрица.

Ароматното свинско с балканска чубрица и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Ето това е рецепта,кратка точна и ясна, без излишни изкривени подправки и продукти - браво.
08.02.2016 21:07
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ооо,какво вкусно ястие се е получило!
08.02.2016 11:59