Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Леко пикантни пукани рибки

Леко пикантни пукани рибки

Леко пикантни пукани рибки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Колкото и да приготвим от тези леко пикантни напукани рибки, все не стигат!"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 кг рибки
  • марината за 1 компотен буркан
  • оцет - 1 к.ч
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 с.л изравнена
  • олио - 1 с.л
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам лютите чушки и изрязвам дръжките.

Пукам ги на котлон, като ги обръщам и от двете страни.

В буркан слагам оцета, захарта, солта, олиото и още горещи редя чушките, като ги притискам.

Между тях слагам черен пипер и магданоз.

Запечатвам с капачка и обръщам надолу.

След ден-два ги обръщам.

Няма нужда консервите да се варят.

Леко пикантните пукани рибки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: