Пиле с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле с доматен сос2 / 3
25/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Онзи ден опитахме за първи път и вкусът на това пиле в доматен сос много ни допадна, затова споделяме рецептата и с вас!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • домати - 400 г белени от консерва и 2 зрели
  • лук - 2 глави, големи
  • дафинов лист - 1 брой
  • чесън - 2 склидки
  • моркови - 1 брой
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • босилек - 1/2 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на порции и го сложете леко да се запържи в малко мазнина. В същия съд добавете още малко олио и запържете наситнения лук. След малко добавете настърганите на едро ренде морков и пресования чесън. Сложете да се задуши под капак до омекване, като разбърквате често.

Нарежете пресните домати на ситно и ги прибавете към задушените зеленчуци заедно с консервата домати. Оставете да заври и добавете сол, черен пипер, мащерката, босилека, захарта и червения пипер.

Пуснете порциите пилешко и оставете да къкри на умерен котлон, докато доматеният сок се поизпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Детева
Мария Детева
Бърза, лесна изключително вкусна и ефектна рецепта!
09.12.2015 13:08
2
niki
niki
mmmmmmmmmm
29.10.2013 14:56
1
Катрин
Катрин
Страхотна рецепта и много вкусна
14.06.2012 14:55
5
1
nadia
nadia
ей сега го сготвих,бързо става и страшно вкусно и ароматно !
05.02.2012 20:59
5