Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на хапки. Сложете го в найлонов плик, изсипете 2-3 с.л. брашно и разтръскайте плика добре, докато хапките се набрашнят. Извадете ги в гевгир и изтръскайте излишното брашно.
В дълбок тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете месото и изпържете до златисто като бъркате за да не залепне. Полейте с няколко с.л. бяло вино. Изчакайте минутка да се изпари алкохолът от ястието.
Разредете доматеното пюре с чашка вода или зеленчуков бульон. Излейте го в тигана, овкусете с черен пипер, щипка захар и риган. Добавете нарязаните на половинки чери доматки.
Захлупете съда и гответе ястието на умерен огън около 15-20 мин. Малко преди да свалите от огъня добавете кубчета скаморца или кашкавал. Не слагайте моцарела, за да не се разводни сосът.
Поднесете ястието топло със салата по желание!
Да ви е сладко!