Бяла торта с крем маскарпоне

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
369
281
250
4
09/02/2016
"Елегантен десерт, който може да приготвите по специален повод или просто защото обичате да похапвате торти "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 888
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме продуктите за блата. В загрята фурна на 180 градуса запичаме сместа. Получения блат разрязваме наполовина и от един правим 2 блата.

В дълбок съд разбиваме сладкарската сметана, сиренето, ванилията и захарта.

В подходящ съд поставяме единия блат, заливаме със захарен сироп (сладка вода или сок от компот).

Намазваме със крема и поставяме другия блат. Приготвяме глазурата, като разбиваме белтъците на сняг със захарта. Намазваме тортата.

Може да декорирате с шарени пръчици или каквото имате под ръка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Тази снимка най-вероятно е качена от администратора,тортата ми прилича на купена,много професионално изпълнение :-)
0
1
Гергана  Георгиева
Прекрасна,особено с маскарпоне е много вкусна
0
0
Poli Iva Rayan
Poli Iva Rayan
09.03.2016 21:25
Abe iskah da pitam kak q pravish taq sharka sas liniite ot gore zashtoto mislq da q napravq
0
0