Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета и го запържете в сгорещения зехтин. След това го извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаните чушки и лук.
Прибавете отново месото и налейте 1 чаша вода. Оставете ястието да ври на тих огън докато месото омекне.
След това добавете нарязания бекон, отцедения боб и подправките. Овкусете със сол и прибавете доматеното пюре, предварително размито в чаша вода.
Ястието трябва да ври до извиране на водата или докато остане на мазнина. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Коментари
4 зелени подправки - искаш ли да прикриеш вкуса и миризмата на месото. Чубрицата ще е оптимална а магданоза за декорация е добро решение ако е само на клонки.
Иначе в рецептата има потенциал и с малки корекции които можеш сама да направиш ще получиш едно много вкусно ястие.