Начин на приготвяне
Обелваме патладжаните на ивици и ги оставяме в солена вода. Изваждаме ги и ги изцеждаме върху кухненска хартия и ги запържваме в зехтин.
Редим ги в тавичка, като отваряме всеки патладжан по средата.
Лука и доматите нарязваме на кубчета. Пуешкото филе нарязваме на кубчета и го сотираме в сгорещена мазнина, добавяме лука, черния пипер, доматите и граха, преди да свалим от огъня заливаме със сладко-киселия сос.
С тази смес пълним патлажданите. Яйцата разбъркваме добре и с тях заливаме патладжаните. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
Отделно разбъркваме чесъна, тахана и оцета. Запържваме ги в мазнина и с тях заливаме изпечените патладжани.