Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Патладжан с пуешко и таханов сос

Патладжан с пуешко и таханов сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Патладжан с пуешко и таханов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 6 бр.
  • пуешко филе - 2 парчета
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч., от консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сладко - кисел сос - 2 с.л.
  • зехтин - за пържене.
  • За соса
  • тахан - ½ ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните на ивици и ги оставяме в солена вода. Изваждаме ги и ги изцеждаме върху кухненска хартия и ги запържваме в зехтин.

Редим ги в тавичка, като отваряме всеки патладжан по средата.

Лука и доматите нарязваме на кубчета. Пуешкото филе нарязваме на кубчета и го сотираме в сгорещена мазнина, добавяме лука, черния пипер, доматите и граха, преди да свалим от огъня заливаме със сладко-киселия сос.

С тази смес пълним патлажданите. Яйцата разбъркваме добре и с тях заливаме патладжаните. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

Отделно разбъркваме чесъна, тахана и оцета. Запържваме ги в мазнина и с тях заливаме изпечените патладжани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: