Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките гърди на малки късчета и ги слагаме в лимоновия сок и олиото да се мариноват за 1 час.
В дълбок съд слагаме подсолена вода да заври и в нея бланшираме карфиола. Изцеждаме го и го оставяме да изстине.
Нарязваме го на ситно и го разбъркваме с яйцето, черния пипер, брашното лютивия червен пипер.
В тиган със загрят зехтин запържваме сместа като палачинка.
Морковите нарязваме на широки ивици. Във всяка ивица слагаме по едно парче от пилешкото филе и го завиваме на руло. Краищата на рулцата захващаме с клечка за зъби.
Запържваме хапките в зехтин за кратко, нареждаме ги в тава, намазана с мазнина и ги печем в предварително загрята фурна за 5 минути.
Изваждаме ги и махаме клечките, с които сме ги захванали. Подреждаме ги върху карфиоловата палачинка.
Отделно блендираме доматите с чесъна и ги запържваме за кратко, заливаме хапките.