Начин на приготвяне
В тенджера слагаме месото, заедно с една щипка сол, за да се свари. Добре е по време на варенето водата да се отпенва. След като пилето се свари, трябва да го извадите от бульона и да филтрирате течността.
Месото се обезкостява и се оставя на страни, докато дойде моментът да го сложите в супата. Нарежете зеленчуците на кубчета и в малко олио се запържват, като първо слагате лука и моркова, след това картофа и най-накрая домата.
След като се запържат, се налива горещят бульон, който предварително сме отцедили и се добавя обезкостеното месо. След около 15 минути се добавя фидето.
Оставя се да покъкри около 25-30 мин. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица (магданоз). След като супата се свари, се сваля от печката и се оставя да изстине.
Прави се застройка от яйцето и киселото мляко, долива се от супата, за да се изравни температурата и на тънка струйка се изсипва в супата.
Коментари