Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Гъби с ориз и сметана

Гъби с ориз и сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Гъби с ориз и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Заслушйте се и ще чуете, как готовите гъби шепнат - бяло вино, бяло вино"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г, големи
  • ориз - 100 г басмати
  • сметана - 1 опаковка заквасена, малка
  • галета - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сол
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и отделете пънчетата от гуглите. Сложете предварително измития и накиснат в студена вода да се свари с малко сол. Щом поеме водата напълно, добавете сметаната, галетата. Разбъркайте, прибавете настъргания кашкавал, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.

Подредете гъбите в намазнена тава, напълнете всяка с плънката с ориз и сметана и сложете по малко краве масло.

Долейте малко гореща вода в тавата и сложете да се запекат за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: