Ориз с гъби и сметана

Ivan CankovIvan Cankov
Новак
746172
Ориз с гъби и сметана1 / 2
29/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Да сготвим заедно това вкусно и ароматно ястие!"

Необходими Продукти

  • ориз - 12 супени лъжици
  • лук - 100 г дребни лукчета
  • гъби - 200 г пресни
  • брашно - 4 супени лъжици
  • сметана - 8 кафени лъжички
  • жълтъци - 2 бр.
  • зехтин - 4 супени лъжици
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода. Лукът се задушава със зехтин в захлупена тенджера на слаб огън 20 минути. Прибавят се нарязаните гъби и се задушават още 5 минути.

Подсолява се, наръсва се с щипка настъргано индийско орехче и се снема от огъня. Прибавя се брашното и се разбърква.

Сметаната се смесва с жълтъците, прибавя се към лука с гъбите и се разбърква. Слага се оризът.

Ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: