Начин на приготвяне
Чушките измивам и почиствам от семето, като запазвам дръжките за капачета.
От доматите също изрязвам капачета и оставям настрана. С помощта на малка лъжичка издълбавам внимателно вътрешността им.
Почистените чушки и домати осолявам и поръсвам с черен пипер.
Нарязвам лука и го слагам да се запържи заедно с чесъна.
Добавям измития ориз и нарязаната на ситно /смляна/ вътрешност на доматите, както и останалите продукти.
Доливам малко вода и на слаб огън варя за кратко /около 20 минути/. С готовия ориз пълня зеленчуците и поставям капачетата.
Редя ги в подходяща тава. Поръсвам със зехтин и добавям в тавата около 1 пръст вода.
Пека на 180 градуса до готовност.