Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Моето чудно пиле по ловджийски

Моето чудно пиле по ловджийски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Моето чудно пиле по ловджийски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Вкусно месце с още по-вкусно сосче. Насладете му се!"

Необходими Продукти

  • пилешки бульон - около 1500 мл
  • доматено пюре - 400 грама
  • наденица - 300 грама пикантна
  • чорбаджийски чушки - 4 бр.
  • пилешко месо - 900 грама горни или долни бутчета с крилце
  • целина - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 200 грама
  • дафинов лист - 2 броя
  • червено вино - 250 - 300 мл (може и розе)
  • олио - 90 мл
  • масло - 15 - 20 грама
  • магданоз - 4 - 5 свежи стръка
  • люти чушки - 2 броя
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете. Моркова нарежете на колелца, целината, чесъна и лука наситнете, а чушката направете на по-едри кубчета. Почистете внимателно гъбите и ги нарежете на тънки филийки.

Месото измийте и подсушете. Запечатайте бутчетата в сгорещено олио и извадете в чиния. Ако за приготвянето на яхнията използвате прясна наденица, най-добре запечатайте и нея набързо. Нарежете на кръгчета наденицата.

В същата мазнина от пърженето на пилето и наденицата запържете наситнените чесън и лук, после добавете морковите и целината.

Разбъркайте и добавете щипка сол и дафиновите листа. След 10-тина минути готвене добавете магданоза, маслото и гъбите. Гответе за още 2-3 минути.

Налейте виното към продуктите. Разбърквайте, за да се изпари алкохолът за 3-4 минути. Тогава добавете и доматеното пюре с червения пипер. Овкусете с щипка захар и още сол. Върнете пилешкото към зеленчуците и залейте с пилешки бульон - толкова, че да покрие всичко.

Варете яхнията за около 40 минути под капак, като огънят не бива да е твърде силен.

Поднесете пилешката яхния топка, като я поръсите с пресен магданоз и наситнена люта чушка.

Моето чудно пиле по ловджийски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: