Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и ги нарежете. Моркова нарежете на колелца, целината, чесъна и лука наситнете, а чушката направете на по-едри кубчета. Почистете внимателно гъбите и ги нарежете на тънки филийки.
Месото измийте и подсушете. Запечатайте бутчетата в сгорещено олио и извадете в чиния. Ако за приготвянето на яхнията използвате прясна наденица, най-добре запечатайте и нея набързо. Нарежете на кръгчета наденицата.
В същата мазнина от пърженето на пилето и наденицата запържете наситнените чесън и лук, после добавете морковите и целината.
Разбъркайте и добавете щипка сол и дафиновите листа. След 10-тина минути готвене добавете магданоза, маслото и гъбите. Гответе за още 2-3 минути.
Налейте виното към продуктите. Разбърквайте, за да се изпари алкохолът за 3-4 минути. Тогава добавете и доматеното пюре с червения пипер. Овкусете с щипка захар и още сол. Върнете пилешкото към зеленчуците и залейте с пилешки бульон - толкова, че да покрие всичко.
Варете яхнията за около 40 минути под капак, като огънят не бива да е твърде силен.
Поднесете пилешката яхния топка, като я поръсите с пресен магданоз и наситнена люта чушка.
Моето чудно пиле по ловджийски е готово.