Прасковки с пълнеж от маргарин

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Прасковки с пълнеж от маргарин
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Страхотни са тези прасковки - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакет
  • оцет - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - колкото поеме
  • За пълнежа
  • маргарин - 1 кутия голяма (масло)
  • пудра захар - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • Шербет
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се разбъркват с миксер - да се получи средно твърдо тесто. Правят се топчета с диаметър колкото 1 лев и се пекат. След като се охладят, се издълбават дупки с помощта на нож.

Пълнеж: Към маргарина се добавя пудрата захар.

Отделно се карамелизират 2 с.л. захар. Към нея се добавят 2-3 с. л. вода и се оставя да заври. Получава се сироп, който се добавя към маргарина.

Пълнят се издълбаните топчета с готовия пълнеж от маргарин и се слепват по двойки.

След това се потапят в боя за яйца и предварително охладен шербет /във вода се добавя захарта и се оставя да заври, докато се разтопи захарта/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: