Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с моркови и гъби

Задушено свинско с моркови и гъби

Задушено свинско с моркови и гъби
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Необвързана, която може да приготвя изключително вкусно задушено свинско с моркови и гъби, не търси никого, защото ще си го изяде сама"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г с кост
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 главички
  • чубрица - балканска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете свинското месо с олиото. Овкусете го със сол и чубрица.

Почистете зеленчуците и гъбите и ги нарежете на подходящи парчета.

На дъното на подходяща тенджера за печене с капак налейте малко олио и 1/2 ч.ч. вода.

Сложете свинското месо и наредете от двете страни зеленчуците и гъбите.

Похлупете с капака и печете в сгорещена фурна. Когато месото омекне, махнете капака и допечете задушеното свинско до златисто.

Задушеното свинско с моркови и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: